Šiuo metu baseine lankosi: 5Laisvų vietų: 139

Viešoji įstaiga „Sveikatos oazė“ , administruojanti Anykščių miesto 25 metrų 6 takų baseino Bangenis veiklą. Baseinas negilus, pritaikytas mokyti plaukti ne tik nemokančius plaukti mokinius, bet ir tobulinti jau įgytus jų plaukimo įgūdžius, aprūpintas visomis reikalingiausiomis darbo priemonėmis. Mokymo plaukti programos sąlygos sudarytos taip, kad mokiniai, išmokę plaukti, įtvirtina šiuos įgūdžius ir puikiai juos naudoja tolimesnėje veikloje.

Projekte, kaip ir buvo numatyta dalyvavo 60 vaikų iš Anykščių rajono I-V klasių, kurie buvo mokomi pagal 18 valandų mokymo plaukti programą. Kiekvienas projekto dalyvis gavo užsiėmimų vadovą – specialų mokymo plaukti leidinį „Varliaus pamokėlės“. Vedančiuoju treneriu projekte buvo šio leidinio sudarytojas, nacionalinės rinktinės vyriausias treneris Žilvinas Ovsiukas ir plaukimo trenerė Evelina Navašinskaitė.

Užsiėmimų metu vaikai galėjo dalyvauti įvairiose papildomose vandens relaksacijos užsiėmimuose, sveikatingumo pamokėlėse. Kad būtų įgyvendintas projekto tikslas ir iškelti uždaviniai, projekto dalyviai buvo vertinami po kiekvieno užsiėmimo, o pabaigus mokymų ciklą, jų įgūdžiai buvo tikrinami pagal trijų lygių testų užduotis.

Projekto pabaigoje įstaiga kartu su Anykščių sporto centru suorganizavo bendrą šventę, varžybas „Kalėdos vandenyje“, šventės globėjas buvo Anykščių rajono meras Sigutis Obelevičius. Tikimės, kad projektas 2014 metai bus tęsiamas, kadangi jo vykdymo metu 2013 metais buvo išspręstos: vaikų laisvalaikio planavimo ir užimtumo, mokymosi plaukti, pasitikėjimo savimi, savarankiškumo, bendravimo ugdymo problemos, o tai skatina vaikų norą tobulėti, bendrauti bei leidžia spręsti apie savo pačių tolimesnius užimtumo poreikius.

Pagarbiai,

viešosios įstaigos „Sveikatos oazė“ direktorė Sonata Veršelienė

About the Author

By bangenis / Administrator, bbp_keymaster on Sau 15, 2021

Komentarų nėra

Palikti atsiliepimą